mankkaa-logo-osoitteella
plantagen_03

liity-seuraamme

 

liity-kannatusjaseneksi

 

Joukkue-uutiset

19 tammikuu 2013, 17.54
Mimmileijonat
Niin sitä taas on vuosi lähtenyt käyntiin. Leksa pisti itsensä autoon ja painui Treelle. Mitäs siellä, no tyttöfutistapa tietenkin.   Ensimmäinen peli tiukkaa vääntöä todellista huippujengiä, eli "liigaseura"
08 marraskuu 2012, 15.45
Mimmileijonat
Parin viimeisen viikonlopun aikana oli ensin seuran kisat ja sen jälkeen piirin kisat. Yhteensä merkkisuoritukseen ylsi kauden aikana 14 Mimmileijonaa (ja lisäksi kaksi entistä). Parilla tytöllä jäi kymmenyksien ja
05 lokakuu 2012, 12.26
Mimmileijonat
Viimeiset pelit menivät ihan mukavasti. Perjantaina yksi työtapaturma sattui, kun Wildin tyttöjä vastaa kyllä pelattiin huippufutista, mutta vain tolppia viitsittiin kolistella. No Eltsun upea 2-3 volley vasurilla oli
24 syyskuu 2012, 09.22
Mimmileijonat
Leksa on koonnut eri raporteista taas viikonlopun annit. Juniori-Leksa raportoi ensin Nummelasta: ”Peli meni ihan hyvin, ei vastustajalla kovin paljon ollut vaarallisia tilanteita, mutta ei tosin ollut meilläkään pari
20 syyskuu 2012, 13.38
Mimmileijonat
Taas oli tytöillä juhlapäivä, eli pelipäivä. Vastassa oli toisella porukalla paikallisvastus LePaa vastaan. Syöttöpeli oli uomissaan, ja peliä hallittiin selkeästi. Nollapelin varmistivat viileät maalivahdit Nea ja
Mimmileijonat Treellä
19.01.2013 17:54

Niin sitä taas on vuosi lähtenyt käyntiin. Leksa pisti itsensä autoon ja painui Treelle. Mitäs siellä, no tyttöfutistapa tietenkin.

 

Ensimmäinen peli tiukkaa vääntöä todellista huippujengiä, eli "liigaseura" Pallokissoja vastaan. Tiukkaa todellakin oli, voittajaa ei tosin saatu selville ensikohtaamisessa Kuopion tyttöjä vastaan. 0-0 olivat lukemat, ehkä hieman oli Jellonan peli, mutta ei otettu kotiin.

 

Vielä oli siis kaikki mahdollista. Tosin se mahdollisuus missattiin ja pelattiin VJS:n kanssa ok peli, mutta 0-1 tuli kuokkaan. Mitalit on siis jo menetetty sillä Pallokissat harjasi Hongan ja VJS pelasi Hongan kanssa tasurin. Parhaimmillaan taistellaan sijoista 5-8.

 

Sinänsä järjestäjä taitaa arponeen hyvän lohkon. Varmuudella tuli kolme huippupeliä, sillä vastassa Suomen top12 jengeistä varmasti 3. Se arveluttaa, että muissa lohkoissa Ipa vetää varman lohkovoiton samoin PK. Kolmannessa voi olla tiukempaa. Jellona-lohkon voittaja, Ipa ja PK ratkaisee kolmisin voiton. Leksa on sitä mieltä, että tämmöisessä turnauksessa voisi laittaa arvontakorit käyttöön ison maailman tavoin? Jellona lohkon 4 ottaa nimittäin vähintään 5 maalin voittoja 2 kpl huomenna. Katsotaan oliko Leksa oikeassa? (Onhan nämä ennenkin väärin mennyt).

 

T: Leksa

 

PS. Leksa ollut hiljaa, koska tunnukset vietiin (varmaan syystäkin). Nyt ne on uusittu, ja tämä kausi mennään taas hyvällä päivityksellä.

 

PPS. Lopputurnaus päivitetään tämän viestin jatkeelle!

 
Mimmileijonat leveällä rintamalla taitokisoissa
08.11.2012 15:45

Parin viimeisen viikonlopun aikana oli ensin seuran kisat ja sen jälkeen piirin kisat. Yhteensä merkkisuoritukseen ylsi kauden aikana 14 Mimmileijonaa (ja lisäksi kaksi entistä). Parilla tytöllä jäi kymmenyksien ja rahtusen päähän. Näin ollen Mimmileijonat oli sangen hyvin edustettuna.  Nuorimmat näyttivät vanhemmilleen mallia kultamerkeillä, Roosan yltäessä jopa kolmen joukkoon piirikisassa (kymmenys kakkossijaan!) ja Tean paukuttaessa varman kultamerkin kummassakin kisassa. Muut ansaitsevat hatunnoston, jokainen on kuitenkin kehittynyt huikeasti. Jos ensi vuonna saataisiin se 25 tyttöä osallistumaan, niin saataisiin entistäkin suurempia iloja. On huikeaa katsoa katsomosta, kun Mimmileijonat eivät jää tuleen makaamaan ja harmittelemaan epäonnistumisia vaan keskittyvät olennaisiin eli onnistumisiin. Niissä se hymy leviää.

 

Viikonloppuna onkin sitten päättäjäiset. Siitä tuleekin melkoinen show, kun sännätään Myntinsyrjän ja Laaksolahden väliä, kun osa tytöistä on pelaamassa Talvisarjaa. Mutta ”ilon kautta”, kuten eräs Mimmileijona-legenda sanoisi! Toivottavasti Mimmileijonilla on vankka joukko päivystämässä myös kokoaikaisesti. Osalla tosin koulu haittaa (Kirotut lauantaikoulut, kesäloma lyhyemmäksi, kun sotkee aina mukavia asioita nämä lauantait), mutta koittakaa sinnitellä mukaan.

Samalla toimitus toivottaa tervetulleeksi kaikki kuusi uutta Mimmileijonaa, joista ainakin 5 on jo ollut harjoittelemassa enemmän tai vähemmän vakituisesti. Yhtä odotellessa lisää. Joukkueen koko alkaa olla siisn noin 35 tyttöä, taitaa Valmennus saada ensi vuoden taas sännätä. Onko sittenkin peliryhmän paikka. Tätä varmaan vanhempainillassa/suunnittelupalavereissa pähkäilee johto ja vanhemmat.

Hyvää TALVIKAUTTA päättäjäisten merkeissä koko KasiYsille!


T: Leksa

 
177 peli kausi nippuun viidellä viimeisellä - LEIJONAT ON RAUTAA
05.10.2012 12:26

Viimeiset pelit menivät ihan mukavasti. Perjantaina yksi työtapaturma sattui, kun Wildin tyttöjä vastaa kyllä pelattiin huippufutista, mutta vain tolppia viitsittiin kolistella. No Eltsun upea 2-3 volley vasurilla oli kyllä päivän parasta antia. Roosa pelasi viirinverran hyvän matsin ja Jäntin Ella sai vihreän kortin. AG teki aivan upean maalin läpiajosta. Jonna ja AG jakoivat vese-vastuun Kiian kera. Tämän jälkeen oli ACK kylässä heti perään mukavalla Rastaalan hiekalla ja pitkä reissu tuli ACK:lle sen verta upeasti Jellona pyöritti. 5-0 lukemat ovat jopa imartelevat vastustajaa kohtaan. Matilda oli aivan liekeissä ja teki yhden loppuun, Lotta-Kaisa sivalsi yhden ja Jenina iski hatun jo ennen kuin eka erä oli mennyt puoleen väliin. Upeaa sommittelua. Puolustuksen lukoksi alkoi Siiri joka oli aivan jäätävä toppari.

Lauantaina lähdettiin pienellä porukalla Nummelaan ja NuPSista otettiin takaisin viikon takaiset kalavelat. Eltsu pisti vauhtiin päästyään kaksi rysää ja Sofia maalin edestä kulman jälkeen yhden. Hyvää syöttöpeliä, esim. Ella J. ja AG vapauttivat kyllä aivan upeasti Eltsun muutaman kerran. Martina otti viirin takataskuun. Yhdellä vaihtotytöllä mentynä varsin tasapainoinen suoritus. Nollapeli on aina nollapeli ja tämän tekivät tällä kertaa Jonna, Liina ja AG.

Tiistaina juna vei Örkkiniitylle ja oli aika katsastaa PEPin pelitaidot. ”Hieman varatyttöjä jouduttiin kutsumaan apuun”… Oli teemana. Koulujen välisissä yksi loukkaantunut ja kaksi lähti omille bisneksille (synttärit on aina hyvä syy, fudista riittää kyllä). Lisäksi oli muutenkin hieman kokeilu kokoonpano tähän viimeiseen 1. Tason peliin. Miten kävi? Kokeilu oli onnistunut ja Leksa sai ihastella todellista maali-showta. 8-2 ei jätä paljoa selittelyä? Minttu räväytti knallin päähän, Elsa veti yhden, Lottis kaksi, Saara 1, Sannimari 1. Aivan huisaa peliä! Kyllä on hienoa, kun voi todeta katsomossa että on niin paljon kokeneita pelityttöjä heittää näihin vaativiin peleihin! Hyvin koitti PEP pelata jalkapalloa, mutta ei vaan pysy näköjään perässä. Kyllä materiaalin leveys on näköjään valttia.

Ja kauden viimeinen oli sitten EBK:ta vastaan jolle oli edelliskerralla tilastotappio tullut. Ei tullut enää vaan 6-1 oli loppulukemat. Elsa kävi (taas) näppäämässä yhden, Ronja 2, Sannimari 1 sekä Petra ja Sofiakin tekivät yhden häkin kaupan päälle. Selvä peli jossa oli vain yksi joukkue.

Leksa palailee eetteriin taas ensi kaudella toimittajajoukon avustuksella. Toimittajia on jo puoli tusinaa, lisäilmoittautumiset JoJon kautta!

T: Leksa

 
Peliä ja Seminaaria
24.09.2012 09:22

Leksa on koonnut eri raporteista taas viikonlopun annit. Juniori-Leksa raportoi ensin Nummelasta:

”Peli meni ihan hyvin, ei vastustajalla kovin paljon ollut vaarallisia tilanteita, mutta ei tosin ollut meilläkään pari kertaa Allukka (nimi muutettu) päästettiin yksin vapaaksi ja siitä hän sitten pääsi vapaasti vetämään (Suruhymiö) toinen meni alanurkkaan, ja toinen ylänurkkaan. Meidän olisi pitänyt laukoa nopeammin kun oltiin päästy maalintekosektorille! T: Eeva ja Katariina (nimet muutettu)”

Leksa on huomannut, että 89-sivustoille ei paljon joukkueet kirjoittele uutisia. Yllämainittu (ainakin näin Leksalle väitetään) on parin tytön kirjoitelma. Onko saanut apua vai ei on toissijaista. Jos aikuiset on laiskoja kirjoittamaan, niin näyttää tytöiltä tulevan aika viiltävä analyysi myöskin? Olisiko kehitysideaa. Jos ette saa muuten laitettua nettiin, niin Leksa voi palvella muitakin joukkueita. Laittakaa Mimmileijonien JoJolle mailia, niin kyllä kirjoitukset löytävät oikean jengin osoitteeseeen.

Sen jälkeen valmennuksen lähettämä sekava raportti suuresta valmennusseminaarista jalkapallon kehdosta, eli Eerikkilästä:

”Oppia ikä kaikki! Palloliitto uudistaa harjoitussuositukset (tämä ei ole aprillipila). Harkat pitäisi aloittaa verkan jälkeen pelillä. Sitten vähän tekniikkaa ja sitten taas pelataan. Perään vähän drilliä ja taas pelataan. Onko pelaajien huuto kuultu? Uudistuuko esim. D- ja C-valmennuskoulutus? Miten yhdistetään niitten opit. Tässä on n. 350 valmentajan delegaatiolle kotiinviemisiä. Muutosta varmaan tulee, mutta miten toteutetaan, sitä mietitään tarkkaan. Viikonloppu oli sinänsä upea. Mallipelinä OLS-00 ja KäPa -00 näytti, mitä junnufutis voi parhaimmillaan olla. Ja taas nähtiin, että ei se ”parempi aina voita”. Yksilöinä toinen oli Mimmileijona-valmentajien mukaan selkeästi parempi, mutta maalinteko-peli. Muutama hyvä vinkki tuli valmennukseen, mutta järkyttävintä oli että TOSI PALJON on tehty valmennuksessa jo nyt oikein. Mitenhän moni muu valmentaja pystyi toteamaan tunnista toiseen, ”noinhan meillä tehdään jo”? Käytännössä futis on hyvin maalaisjärkinen homma. Tärkeää on, että tehdään ja paljon. Mielenkiintoista oli nähdä rivien välistä luettuna Suomen ja Brittifutiksen ero. Brittiesiintyjinä oli jotain FA:n dirikoita, jotka kertoivat: Suosikaa ihmisten monen lajin pelaamista, älkää vain estäkö, joskus ehkä 13-vuotiaana voi sitten alkaa spesialisoitumaan (ei ehdoton ikä). Suomalaiselta tuli hämärä tilasto, joka sanoi että ei ole väliä mutta kuitenkin että futista pelaamalla vain riittää vuoden ympäri ja parempi on… Hämärää? Vaikea kirjoittaa vaikeasti sanottua. Mimmileijonat suosii Brittejä kerrankin, ja suosittaa edelleen mahdollisimman monta TYTTÖÄ kiinnostavaa lajia harrastettavan! Britti suositteli myös ehdottomasti usean paikan peluuttamista, ja piti vinoutuneena pelipaikkojen sementoimista 8-9 saati vielä 12-vuotiaanakaan (Lajista riippumatta!)! Pelaaja jos pelaa esim. topparia vain, niin ei hän opi pyörittämään päätä Lampardin tavoin. Tai jos olet vain se hyökkääjä, niin kosketukset jää vähemmälle, ja moni näkemys miten keskikenttä näkee sinut jää vaillinaiseksi. Tätä kun ei kuulemma ymmärrä ei kaikki valmentajat, VANHEMMAT eikä etenkään pelaajat.”

T: Leksa

 
Kaksi sarjapelivoittoa Jellonille
20.09.2012 13:38

Taas oli tytöillä juhlapäivä, eli pelipäivä. Vastassa oli toisella porukalla paikallisvastus LePaa vastaan. Syöttöpeli oli uomissaan, ja peliä hallittiin selkeästi. Nollapelin varmistivat viileät maalivahdit Nea ja Anna S. Minttu on päässyt hyvään syysvireeseen ja teki jälleen maalin ja Sofia teki toisen. Sofia ei ole aiemmin liikoja maaleilla herkutellut, mutta Leksalla on fiilis että kun alkanut maistumaan niin tästä se vaan kiihtyy! Kelihän oli futisammatilaisen syysherkkua eli jerkkua tuli taivaalta eniten!

Toinen revohka lähti sadetta pitämään Porvooseen Futuran emännöimään huippupeliin! Vastaanotto oli kauden miellyttävin kuuleman mukaan. Raportin mukaan oli kauden parhaimpia pelejä! Tiukkaa oli loppuun asti, mutta vaikka kaksi kaappia pääsi omiin oli Kiia ja AG todella väkeviä maalilla. Kiia etenkin tekee uutta tulemistaan (samoin loistava puolustuspelionnistuminen toisessa erässä). Maalipaikkoja oli enemmänkin, mutta kyllä 4 yhdessä pelissä on jo hyvä. Etenkin, kun kaveri oli päästetty kahdesti rinnoille. Futuralla on muutama todella taitava ja nopea yksilöpelaaja, mutta joukkuepeli ei ollut niin vahvaa.

Ensimmäinen maali, oli todella hieno: Jenina antoi keskelle AG:lle, erinomainen pallon suojaus ja Elsa juoksee tyhjään tilaan käännös, syöttö ja siellä lepää.

Toinen maali oli sitten Jeninan ja Lottiksen näytös. Jenina nousee oikealta, syöttö takaviistoon ja ykkösellä tarkka laukaus oikealle alas.

Pitkään oli peli tasan, kunnes viisi minuuttia aikaa. Ratkaisijan viitan ottaa Elsa joka pistää vasemmalta nappisyötön Lottikselle oikealle ja kaunis nosto vasemmalle yläkulmaan on tosiasia.

Elsa ei jättänyt hommaa puolitiehen vaan vielä yksi tarkka syöttö keskustaan, ja sieltä Ronja ottaa ykkösellä suuntaa, kakkosella murtautuu ja taitava sijoitus vasempaan takanurkkaan sisäsyrjällä (huhu sanoo, että väitti että oli silmät kiinni, tähän oli valmentaja vastannut että siinä tapauksessa pidä aina silmät kiinni jos tuommoiseen pystyt).

Viiri Elsalle, kolmen maalin tehoilta jossa kaverille jaettiin kunniaa!

T: Leksa jälleen kahdessa paikassa samaa aikaan

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 15
logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06 logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06 logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06