mankkaa-logo-osoitteella
plantagen_03

liity-seuraamme

 

liity-kannatusjaseneksi

 

Joukkue-uutiset

19 tammikuu 2013, 17.54
Mimmileijonat
Niin sitä taas on vuosi lähtenyt käyntiin. Leksa pisti itsensä autoon ja painui Treelle. Mitäs siellä, no tyttöfutistapa tietenkin.   Ensimmäinen peli tiukkaa vääntöä todellista huippujengiä, eli "liigaseura"
08 marraskuu 2012, 15.45
Mimmileijonat
Parin viimeisen viikonlopun aikana oli ensin seuran kisat ja sen jälkeen piirin kisat. Yhteensä merkkisuoritukseen ylsi kauden aikana 14 Mimmileijonaa (ja lisäksi kaksi entistä). Parilla tytöllä jäi kymmenyksien ja
05 lokakuu 2012, 12.26
Mimmileijonat
Viimeiset pelit menivät ihan mukavasti. Perjantaina yksi työtapaturma sattui, kun Wildin tyttöjä vastaa kyllä pelattiin huippufutista, mutta vain tolppia viitsittiin kolistella. No Eltsun upea 2-3 volley vasurilla oli
24 syyskuu 2012, 09.22
Mimmileijonat
Leksa on koonnut eri raporteista taas viikonlopun annit. Juniori-Leksa raportoi ensin Nummelasta: ”Peli meni ihan hyvin, ei vastustajalla kovin paljon ollut vaarallisia tilanteita, mutta ei tosin ollut meilläkään pari
20 syyskuu 2012, 13.38
Mimmileijonat
Taas oli tytöillä juhlapäivä, eli pelipäivä. Vastassa oli toisella porukalla paikallisvastus LePaa vastaan. Syöttöpeli oli uomissaan, ja peliä hallittiin selkeästi. Nollapelin varmistivat viileät maalivahdit Nea ja

ALOITTAVAN JOUKKUEEN OPAS

 

Hieno juttu, taas on yksi uusi joukkue syntymässä FC Kasiysin siipien alle!

 

Olemme koonneet tähän ohjeeseen muutamia seikkoja joita joukkueenjohtajan, valmentajien ja muiden hienoon toimintaan mukaan lähteneiden tulisi ottaa huomioon uutta joukkuetta perustettaessa.

 

1. Olette jalkapallokoulussa muodostaneet tietyn ryhmän maantieteellisen sijainnin perusteella. Tästä ryhmästä muodostetaan joukkue. Joukkueen perustamisinfo pidetään jalkapallokoulujen jälkeen. Tämän kokouksen kutsuu koolle FC Kasiysi.

 

2. Kokouksessa valitaan joukkueelle joukkueenjohtaja ja valmentajat. Mitä useampi vanhempi lähtee mukaan, sitä varmemmalla pohjalla joukkueen tulevaisuus on.  Työ ei vaadi kuin 1-2 viikkotunnin sitoutumista toimintaan.

 

3. Joukkueenjohtajan tehtävät ovat perustamisvaiheessa seuraavat:

-   Yhteystietojen kerääminen. Kaikkien pelaajien sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot on saatava ehdottomasti rekisteriin. Tätä listaa täytyy ja pitää päivittää alkuvaiheessa aina, kun uusi pelaaja tulee harjoituksiin.  Tätä toimintaa ei tule jättää yksin joukkueenjohtajan harteille, vaan valmentajat ovat niin ikään vastuussa yhteystietojen keruusta ja jatkoilmoittamisesta joukkueenjohtajalle.

-   Mukana harjoituksissa on hyvä pitää printattuja jäsenlomakkeita (seuran verkkosivuilta). Näin tiedot saadaan heti oikein.

-   Ajankohtaisen listan toimittaminen seuran toimistoon. Listan perusteella seura lähettää jäsenmaksu- ja vakuutuslaskut pelaajille. Uuden pelaajan liittyessä joukkueeseen tästä tehdään heti ilmoitus seuran toimistoon.

 

4. Vakuutuksista:

 - On ehdottoman tärkeää kysyä pelaajien vanhemmilta pelaajan voimassaoleva vakuutusturva. Nykyään usea vapaaehtoinen vakuutus kattaa myös jalkapalloharrastuksessa sattuneet vahingot 16 ikävuoteen saakka (Huom. Tämä saattaa vaihdella vakuutusten välillä).

 

- Mikäli pelaajalla ei ole vapaaehtoista vakuutusta, Palloliiton kautta otettu vakuutus kattaa vahingot. TÄRKEÄÄ: VAKUUTUS ON PAKOLLINEN. Ilman sitä ei voi päästää pelaamaan. Aloittavan joukkueen toimintaan tutustuvat pelaajat ovat vakuutettuja seuran kautta, mutta tämä turva on voimassa vain kuukauden siitä päivämäärästä, kun pelaaja on ensimmäistä kertaa osallistunut joukkueen harjoituksiin.

 

5. Mitä siis ilmoitetaan seuralle, kun perustamiskokous on ilmoitettu

a) Pelaajan nimi

b) hetu (vakuutusta varten)

c) osoite

d) vanhempien yhteystiedot

e) ottaako Palloliiton vakuutuksen vai onko vapaaehtoinen vakuutus

f) vapaaehtoisen vakuutuksen numero ja vakuutusyhtiön nimi (jos on)

 

6. Toimintasuunnitelma

- Jokainen joukkue laatii keskuudessaan toimintasuunnitelman. Tämän suunnitelman perustana käytetään vanhempainkokousta, jonka joukkueenjohtaja kutsuu koolle kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Joukkueen tekemisistä päätetään alkuvaiheessa yhteisesti. Kokouksen voi järjestää vaikka Laaksolahden hallin kokoushuoneessa. Kokoustilan voi varata toimistolta. Kokouksessa sovitaan mihin turnauksiin osallistutaan, mihin käytetään rahaa ja kuinka sitä joukkueen jäseniltä kerätään sisään. Kun yhteisistä pelisäännöistä on päästy yksimielisyyteen, kirjataan sovitut asiat ja tiedotetaan kaikille joukkueen vanhemmille.

 

7. Kuinka joukkueen rahaliikenne pyörii?

- Jokainen joukkue on itse vastuussa taloudenhoidostaan. Ensimmäisenä toimintavuonna kulut eivät kasva merkittäviksi, mutta jonkin verran rahaa tarvitaan.

- Kulut katetaan seuran ja joukkueen toimintamaksuilla. Seuran toimintamaksu on vuonna 2011 147 euroa. Tämä maksu sisältää Suomen Palloliiton pelaajalisenssin, vakuutuksen, jäsenmaksun sekä seuran valmennuksesta, hallinnosta ja olosuhteista aiheutuneet kulut.

- Joukkueen toimintamaksulla katetaan talviharjoitusvuoroista, varusteista ja mahdollisista turnauksista aiheutuneet kulut. Joukkue päättää itsenäisesti, mitä varusteita se hankkii. Kaikki seuran hankinnat kannattaa keskittää Stadiumiin, sillä se hyödyttää bonusten muodossa joukkuetta jatkossa. Ohjeet varusteiden hankkimiseen löydät tästä.

 

8. Esimerkkilaskelma joukkueen ensimmäisen vuoden rahantarpeesta

 

Hallimaksut (ikäluokkavuoro 2010-2011 35,00/kerta) - veloitetaan joukkueen tililtä sisäisenä siirtona ja joukkue veloittaa pelaajilta pyytämällä maksulaput Leena Nisoselta toimistolta.
Salimaksut (2010-2011 10,00/kerta) - veloitetaan joukkueen tililtä sisäisenä siirtona ja joukkue veloittaa pelaajilta pyytämällä maksulaput Leena Nisoselta toimistolta
Seuramaksu (2011 140,00/pelaaja)
Pelipassi- ja vakuutusmaksu (Peritään seuramaksun yhteydessä, 2011 7,00/pelaaja). Maksetaan seurasta edelleen Palloliittoon).
Hallintomaksu 21,00/joukkue/kk

Joukkueen hankinnat/kulut:
Halli- ja salivuoromaksut joukkuemaksuina seuraan
Peliavarustehankinnat (ainakin pelipaita ja shortsit, varustehinnasto löytyy tästä)
Harjoitusvarusteet: harjoituksissa tarvittavat välineet (aloituspaketti tulee seurasta)
Ensiaputarvikeet (aloituspaketti tulee seurasta)
Karuselliturnaukset
Muut mahdolliset turnaukset

-Joukkueen kokonaiskulut riippuvat paljolti joukkueen aktiivisuudesta, kuinka paljon tapahtumia, kuinka paljon pelajia. Saman ikäluokan eri joukkueille kulut voivat vaihdella runsaastikin. Budjetin laatiminen on aloittavilla joukkueilla joskus haastavaa, koska pelaajavaihtuvuus on suurta. Yllä esitetyt summat ovat vakiokuluja, joihin jokaisen aloittavan joukkueen tulee varautua.

 

-Ilman suuria yllätyksiä tai ylimääräisiä hankintoja aloittavan joukkueen kauden kattaa lähes varmasti 2000 euron kokonaisbudjetilla. Tämän kulun voi kattaa esim. seuraavasti: Joukkueen oma toimintamaksu kaksi kertaa vuodessa á 50 euroa, jolloin kassaan tulisi ihannetilanteessa n. 2000 euroa, mikäli pelaajia on 20.

 

-Tämä on siis vain suuntaa antava esimerkki. Jokainen joukkue päättää itsenäisesti kuinka moneen turnaukseen osallistuu, minkälaisia varusteita hankkii, sekä tärkeimpänä; kuinka rahoittaa toimintansa. Talkoot ja muu yhteinen tekeminen varainkeruussa on erittäin suositeltava vaihtoehto.

 

-Kaikki rahaliikenne kulkee seuran kautta. OMIA TILEJÄ EI SAA PERUSTAA! Seuralla on yksi tili, jonka alla jokaisella  joukkueella on omat tilipaikkansa. Kukin joukkue saa oman tunnusnumeronsa jota käytetään yhdessä joukkueen nimen kanssa talousasioita hoidettaessa

 

-Seura antaa jokaiselle aloittavalle joukkueelle aloituspaketin, johon kuuluu liivit, tötsät, ensiapulaukku ja muuta tarpeellista materiaalia pelaamisen harjoitteluun.

 

9. Jalkapallon pelaaminen, koska se sitten alkaa oikeasti?

- Ensimmäinen talvikausi ja osa kevättäkin kuluu perusasioiden omaksumisessa. Ensimmäiset varsinaiset turnaukset aloittavalle ikäluokalle järjestetään ensimmäisen vuoden keväällä. Kasiysi Cupissa pelataan muita Kasiysin saman ikäluokan joukkueita vastaan talviharjoituskauden jälkeen. Joukkue voi vapaasti ilmoittautua ensimmäisenä kesänä niin moneen turnaukseen kuin haluaa. Mikään ei myöskään estä joukkueita järjestämästä omaa turnaustaan. Koska muita ”virallisia” pelejä ei vielä ole, ovat nämä tapahtumat suosittuja pääkaupunkiseudun seurojen keskuudessa. Ja mikä parasta, turnaus on erinomainen tapa kerätä varoja joukkueelle.

- Toisena toimintatalvena joukkueen on mahdollista ilmoittautua esim. FC Espoon järjestämään talvisarjaan. Karuselleihin (junioriturnauksia) ja Espoon liigaan mennään pelaamaan toisen toimintavuoden keväällä.

- Kaikki tämä luonnollisesti vaatii hieman enemmän resursseja, joten taloudenseurantaan kannattaa kiinnittää entistä tarkempaa huomiota. Seura ei siis turnauskuluja maksa, vaan jokainen joukkue vastaa näistä kuluista itsenäisesti.

- Joukkueen harjoitusvuorot jakaa seura. Harjoitusvuorojen yhteyshenkilönä joukkueessa on joukkueenjohtaja. Ensimmäisenä talvena harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa.

 

10. Joukkueen verkkosivut

- Jokaiselle Kasiysin joukkueelle on oma alasivu seuran verkkosivuilla. Jokainen joukkue nimeää verkkovastaavan, jonka tehtävänä on päivittää joukkueen omalle sivulle seuraavat tiedot: Valmentajien ja joukkueenjohtajan yhteystiedot, pelaajaluettelo, harjoitusajat, joukkueen pelisäännöt ja uutiset joukkueen tapahtumista. Verkkovastaava saa omat henkilökohtaiset käyttäjätunnukset seuratoimenjohtajalta.

 

11. Joukkueenjohtajan kansio

- Kaikki joukkuetta koskeva tieto on arkistoitava JOUKKUEENJOHTAJAN KANSIOON. Mikäli joukkueenjohtaja vaihtuu, on erittäin tärkeää, ettei tieto joukkueen tapahtumista pääse katoamaan, ja uusi joukkueenjohtaja pääsee mahdollisimman pienellä vaivalla täysipainoisesti mukaan toimintaan. Jokaisella joukkueella tulee olla kopio pelaajien yhteystiedoista treenikassissaan. Mikäli harjoituksissa tapahtuu esim. loukkaantuminen, tulee valmentajalla olla välittömästi saatavilla pelaajan vanhempien yhteystiedot.

 

12. Yhteystiedot

- Kysymyksiä jäi varmasti vielä kosolti. Seuran tehtävä on auttaa ja tukea kaikessa mahdollisessa jalkapalloon liittyvässä. Mikäli tarvitset lisätietoja ota yhteyttä seuraavasti:

 

Jalkapalloon ja harjoitteluun liittyvät asiat:

Valmennuspäällikkö Markus Lahtinen, markus.lahtinen@fckasiysiespoo.net, 050-5311497

 

Laskutukseen, hallintoon, vakuutuksiin, varusteisiin ja hallintoon liittyvät asiat:

Toimistosihteeri Leena Nisonen, leena.nisonen@fckasiysiespoo.net, 09-548 1089

 

Tervetuloa mukaan Kasiysin toimintaan!

 
logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06 logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06 logot_01logot_02logot_03logot_04logo_03logo_04logo_05logo_06