PELAAMINEN ERI IKÄLUOKISSA
 

Jalkapallokoulu - tie Kasiysin joukkueisiin
Alle 12-vuotiaat - pienen kentän joukkueet
12 - 15-vuotiaat - tavoite- ja harrastejoukkueet
Viisitoistavuotiaasta eteenpäin

 

Aloittavan pelaajan vanhemmille

 

Joukkueet muodostetaan alueellisesti siten, että kaikilla nuorilla pelaajilla olisi harrastusmahdollisuus mahdollisimman lähellä omaa kotia. Ensimmäiset vuodet pelataan pienellä kentällä ja 12-vuotiaina siirrytään isolle kentälle. Alle 12-vuoden iässä tavoitteena on pelaajien opettaminen toimimaan joukkueessa. Leikkimieliset harjoitukset ja henkilökohtaisten taitojen kehittäminen, toisten huomioiminen ja vastuun kantaminen myös koulusta ovat etusijalla. Kilpailullisia tavoitteita ei aseteta liian aikaisin; kaikki pelaa ja kaikilla on hauskaa, myös vanhemmilla.

 

Seura kokoaa aluksi joukkueen ja ohjaa joukkueenjohtajaa ja valmentajia huolehtimaan joukkueesta itsenäisesti. Vanhemmat vastaavat yhdessä omien lastensa joukkueiden toiminnasta. Kaikki toimihenkilöt valitaan pelaajien vanhemmista ja seura vastaa heidän kouluttamisestaan ja joukkueen suuntaviivojen muodostamisesta. Vaikka joukkue toimii itsenäisesti, tulee sen noudattaa seuran valmennus- ja peliohjeita, jotta kaikille voidaan taata hyvä perusta pitkäänkin jalkapalloharrastukseen.

 

 Tavoitteet ja haaveet

 

Lähes kaikki pienet pelaajat toivovat joskus olevansa idoliensa kaltaisia litmasia. Kasiysissä on selkeä valmennuslinja, joka ei lähde joukkueen menestymisestä vaan pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittämisestä. Tällä luodaan se perusta, joka mahdollistaa tien vaikka ammattilaispelaajaksi. Kaikki riippuu kuitenkin lapsesta itsestään. Äidit ja isät eivät tee huippua, vaikka kuinka haluaisivat. Mitä nuorempana lasta aletaan pakottaa kovaan harjoitteluun ja mitä enemmän joukkueelta odotetaan vain menestystä, sitä varmemmin saamme lapsemme lopettamaan terveen urheiluharrastuksen.

 

On muistettava, että aloittavista pelaajista vain noin kymmenesosa jatkaa pelaamista yli 15-vuotiaaksi ja näistäkin vain murto-osa pelaa joskus liigatasolla. Tämän vuoksi Kasiysissä tuetaan sekä harraste- että kilpailupelaamista, jotta mahdollisimman moni voisi saada jalkapallosta pysyvän harrastuksen, jonka parissa voi viihtyä pitkään.